Köp vår senaste bok SERIESAM'S GUIDE som värderar alla serier i Sverige 1907-2020

Kalle Anka & C:O 1948 "Svenander 5"

För något år sedan köpte vi på seriesam in en tidigare okänd uppsättning Kalle Anka & C:O 1948. De var undanlagda av den kände redaktören Svenander på Hemmets Journal i Malmö och har sparats helt otummade sedan dess. Tidningarna har en fantastisk släthet och lyster. Nr 1/48 som kallas "Svenander 5" rankas av oss som sexa på den svenska topplistan. Etta är "Svenander 1" följd av "Laholm 1" och "Svenander 2". De fem exemplar av 1/48 som Svenander lade undan 1948 är de enda otummade exemplar man känner till. Fyra av dem är bland de sju bästa, det femte med en bläckfläck på omslaget är försvunnet sedan 15 år.

Vi söker bra exemplar GD eller VG av Kalle Anka & C:O 1948 nr 1 till våra kunder. Kontakta oss för värdering av ditt exemplar.

Beställ från vår aktuella till salu-lista med Kalle Anka 1948-69.

Nedan finns bilder på den fina "Svenander 5"-sviten från Skåne. Klicka på bilderna nedan för att se en större version.

Klicka för större bild Klicka för större bild Klicka för större bild

Kalle Anka & C:O 1948 "Matuska 1" SÅLD

SÅLD 2011! Vi säljer nu "Matuska 1", ett fint exemplar av Kalle Anka & C:O 1948 nr 1 med skick FN-VF med skador från en tidningsklämma. Tidningen såldes ursprungligen på en auktion arrangerad av Matuska Antik i maj 1993 till Frank B som vann över Thomas E. Thomas E köpte in den några år senare och har ägt den sedan dess. Exemplaret har klara och fina färger, vit baksida, är platt, nästan inget slitage i form av revor och fläckar. Mycket röd rygg utan vita partier. Skarpa hörn. Uppe till höger finns ett hundöra. Några knappt synliga hål på omslaget efter en klämma som höll tidningen när den såldes 1948. Många ryggveck och tumveck, troligen från hantering efter att den upptäcktes mellan två böcker i en bokhylla hos ursprungsägaren 1993. Inga andra skador.

Kalle Anka & C;O 1948 nr 1 Matuska Klicka för större bild Klicka för större bild

Matuska-1 såldes 2011 på tradera till en samlare Kalle i Norrland. Han körde personligen ner i bil i ett sträck från Norrland till Lund för att hämta tidningen.

Betala med VISA, MasterCard, PayPal, Swish, bankkonto, Bankgiro